lunes, 17 de octubre de 2016

ClaudiaAdriana

SATURN


Característiques

Saturn és el segon planeta més gran del Sistema Solar, amb un diàmetre de 120.000km, i amb un volum 765 vegades més gran que el de la Terra.
És el 6è planeta més prop del Sol
És el planeta menys dens de tots, amb una densitat de 0.687 g / cm3.
Posseeix una gravetat de 10.4 m / s2.
Resultat d'imatges de saturno Y TIERRA

Història

Al 1610, l'astrònom italià Galileu Galilei va ser el primer a descobrir Saturn des d'un telescopi. Va observar un parell d'objectes de cada costat del planeta, els va dibuixar i va escriure que Saturn tenia tres cossos. In 1659, l'astrònom Christiaan Huygens, usant un telescopi mes fort, va observar que Saturn estava envoltat per un anell prim.
In 1675, l'astrònom italià Jean-Dominique Cassini va descobrir una divisió entre els anells A i B de Saturn. Ara se sap que la influència gravitacional del satèl·lit de Saturn "Mimas" és responsable d'aquesta divisió de 4800km.
Resultat d'imatges de saturno Y TIERRA

Moviments de rotació i translació

El seu moviment de traslació: dura 30 anys, amb una distància 10 vegades mes gran que la terra.
El seu moviment de rotació: un dia Saturn dura 0.444 dies terrestres. 
Cada dia dura 10 hores i 39 minuts, cada any dura 10.759 dies.
El seu moviment de rotació es molt ràpid i al costat de la seva composició fluida de Saturn fan que sigui mes aplatat en els seus pols.

Composició

Igual que Júpiter, Saturn està compost principalment d'hidrogen i heli, tots dos són planetes gasosos.
Hidrogen: 75%
Heli: 25%


A més posseeix amoníac, metà i roques.
Resultat d'imatges de saturno COMPOSICION MATERIALES    Resultat d'imatges de saturno COMPOSICION MATERIALES

Clima

El planeta és molt calorós tot i que no esta porp del sol, això es causat per les condicions de profunditat del planeta. Posseix una temperatura de -178ºC.
En Saturn, els vents en l'atmosfera superior arriben a 500 m per segon a la regió ecuatorial (els vents de força huracà a la Terra son de 110 metres per segon).
Aquest vents son super rapids, combinats amb el calor al planeta causen les bandes grogues visibles en la seva atmosfera.

Resultat d'imatges de clima saturno
Els seus famosos anells

Es creu que el seus anells son particules d'una lluna antiga que ser destruida per col.lisio fa 50 milions d'anys. El 1980 unes expedicions de la NASA van revelar que aquest anells estan compostos tambe per particules de gel.
Amb el temps, els anells van recollint restes de cometes i asteroides. En te dos brillants, A i B i un mes suau, el C. Entre ells hi ha obertures. La mes gran es la Divisio de Cassini. L'elaborada estructura dels anells es deu a la força de gravetat dels satelists propers, en combinacio amb la força centrifuga que genera la propia rotació de Saturn.
Resultat d'imatges de anillos de saturno

Satèl.lits de Saturn

Saturn te 62 satèl.lits, els satèl.lits mes grans, coneguts abans de l'inici de la investigació espacial son: Mimas, Encelade, Tetis, Dione, Rea, Tità, Hiperió, Jàpet i Febe.
Tità es l'ùnic satèl.lit del sistema solar amb una atmosfera important ( semblant al de la Terra primitiva) i el segon satèl.lit mes gran.
Tant Encelade com Tità son mons especialment interesants per als científics planetaris ja que en el primer es dedueix la possible existència d'aigua líquida a poca profunditat de la seva superfície a partir de l'emisió de vapor d'aigua en guèisers ( tipus especial de font termal que erupciona aigua calenta i vapor a l'aire) i Tità presenta una atmosfera rica en metà i similar a la de la primitiva Terra. 
Hi ha una gran quantitat de particules recollides en aquest planeta, per això la gran quantitat de fragments i satèl.lits que orbiten sobre ell.
La missió Cassini-Huygens tambè ha trobat nou satèl.lits, l'ùltima d'elles anunciada el 03 de Març del 2009.
Resultat d'imatges de satel.lits de saturn


Projectes realitzats

La primera nau a visitar Saturn va ser la Pioneer 11 el 1979, seguida per les Voyager 1 i Voyager 2.
Cassini-Huygens és un projecte conjunt de la NASA, l'ESA i la ASI. Es tracta d'una missió espacial no tripulada l'objectiu és estudiar el planeta Saturn i els seus satèl·lits naturals.
Va entrar en òrbita al voltant de Saturn l'1 de juliol de 2004. El 25 de desembre de 2004 la sonda es va separar de la nau.
La sonda va aconseguir la major lluna de Saturn, Tità, el 14 de gener de 2005, moment en què va baixar a la seva superfície per recollir informació científica. Es tracta de la primera nau que orbita Saturn i el quart artefacte espacial humà que el visita.

Dades curioses

1. La Terra pot ocupar nou vegades al voltant de Saturn
2. Saturn es el planeta mes llunyà que pot ser observat per l'ull humà.
3. A causa de seu ràpìd moviment de rotació Saturn esta aplanat en els pols.
4. La densitat de Saturn es tan baixa, que el planeta suraria en l'aigua si es col.loqués en un mar apte per la seva grandària.
5.Les partícules que formen els anells de Saturn tenen grandàries que van des de la mesura microscòpica fins trossos com una casa.
6. Es l'únic planeta amb una densitat menor que la de l'aigua.
7.Les seves estacions duren aproximadament uns vuit anys terrestres.
8.El dia dissabte en anglès va ser anomenat "Saturday" per Saturn.

Video Relacionat

















No hay comentarios:

Publicar un comentario